Fluid Cube House

Fluid Cube House

Polkadot House

Polkadot House

Carey House

Carey House

Leku House

Leku House

Cascade House

Cascade House

Balance House

Balance House

Woodhouse 2.0

Woodhouse 2.0

Wave House

Wave House

Floating Pianos

Floating Pianos

Rox

Rox

Aqueous

Aqueous

Horizon House

Horizon House

Villa Lisbon

Villa Lisbon

Lake House

Lake House

Treetop Villa

Treetop Villa

Ziggurat House 2.0

Ziggurat House 2.0

Curtain House

Curtain House

White Canvas

White Canvas

Forest House

Forest House

Fresh House

Fresh House

Eden Courtyard Villa

Eden Courtyard Villa

Villa Infinitum

Villa Infinitum

Villa X

Villa X

Double House

Double House

Skylounge

Skylounge

Almo House

Almo House

Ziggurat House 1.0

Ziggurat House 1.0

Sky House

Sky House

ORBSEO

CAREY HOUSE

Carey House by Henry Goss Architects 

 

Carey House is a two-storey architectural house made from natural materials with a central courtyard and large glass panels to maximize natural daylight and sunlight in summer months. The house can be constructed from a variety of beautiful timbers such as western red cedar or mahogany, which fades over time to a silver grey or silver red colour adding to the beauty and organic feel. The house is entered through a large front entrance into a light filled hallway large enough for a grand piano, and with direct glazed access on one side to a down lit spa pool and shower room and on the other to a double garage and gym overlooking the large courtyard. The program continues towards the cavernous galleried kitchen and living area, through to a raised dining room with a fireplace separating living and dining rooms and a cinema room beyond.

 

The large courtyard is accessed through floor to ceiling glazed sliding doors from the main living area. This galleried living room is lit from above by glass cathedral windows perforating the timber frame structure allowing a maximum amount of daylight. The first floor study and dressing room to the master bedroom overlook the living area below. The master bedroom has a private bathroom adjacent to the dressing room and there are two further bedrooms and a family bathroom on the first floor. The house can be configured in larger variants from 400m2 to 1,000m2 with an option of a guest annex and a basement level. Additional bedrooms and entertainment spaces can be added to the main house areas too. All variants can be finished in other natural timber finishes, including blackened wood.

 

The house sits beautifully in nature amongst the dense forest, providing a comfortable and welcoming environment thanks to the choice of natural materials and textures. The wood laths and smooth concrete reflect the essence of the natural landscape. The timber laths help create a warm ambient feeling to the interior with the sun reflecting the warm tones of the timber into the house, while also presenting a seamless interaction with the surrounding forest. The generous high frame windows bring the views of the surrounding landscape into the house from all rooms.

To register your interest please fill in the contact fields below.

 
0
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon
  • White Youtube Icon
  • White Vimeo Icon
  • Google + White Banner