Fluid Cube House

Fluid Cube House

Polkadot House

Polkadot House

Carey House

Carey House

Leku House

Leku House

Cascade House

Cascade House

Balance House

Balance House

Woodhouse 2.0

Woodhouse 2.0

Wave House

Wave House

Floating Pianos

Floating Pianos

Rox

Rox

Aqueous

Aqueous

Horizon House

Horizon House

Villa Lisbon

Villa Lisbon

Lake House

Lake House

Treetop Villa

Treetop Villa

Ziggurat House 2.0

Ziggurat House 2.0

Curtain House

Curtain House

White Canvas

White Canvas

Forest House

Forest House

Fresh House

Fresh House

Eden Courtyard Villa

Eden Courtyard Villa

Villa Infinitum

Villa Infinitum

Villa X

Villa X

Double House

Double House

Skylounge

Skylounge

Almo House

Almo House

Ziggurat House 1.0

Ziggurat House 1.0

Sky House

Sky House

 

ORBSEO

ROX

Rox

Govaert & Vanhoutte 

 

> a house for minimalist lovers in nature

 

The name Rox is a contamination of the words ‘rock’ and ‘ box’.

 

The pre-formed concrete structure of the house is a dynamic shifting of volumes of pure lines amidst the natural environment. The house is entered via an ascending driveway ramp to a parking area adjacent to the large glazed living room 2 and just beyond that the entrance to the house. 

 

A basement garage is accessed by the descending driveway to a car port area and beyond recessed doors to a large garage. The house is arranged mainly over the ground floor with a part basement level and extends in total to 998m2. Rox can be reconfigured in various ways according to the shifting volumes of the concept design either smaller or larger in scale.

 

The south facing terrace area lies adjacent to living room 1 featuring a large low level fireplace as part of a pure minimalist approach to the design. The long swimming pool appears to be floating above the landscape and beyond is the large library / study area.  

 

The social areas of the house including living room 1, dining and kitchen room, entrance, living room 2 are circulated around this south facing terrace and pool. The four large bedroom suites are located at the far end of the house behind the library and study area. 

 

The basement houses a fitness and spa area, a cinema room and a 3-car garage.

 

 

The bedroom wing consisting of 4 bedrooms and 4 bathrooms all with dressing rooms are located next to each other on the east side of the house. The master bedroom, living area, bathroom and dressing area has a private terrace with a private Jacuzzi terrace on the roof above.

 

This long linear house design evokes the spirit of the architecture of Mies van der Rohe, and provides its owners with a clear minimalist living environment with expansive views to the nature beyond.

To register your interest please fill in the contact fields below.

0
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon
  • White Youtube Icon
  • White Vimeo Icon