WOODHOUSE 2.0

Woodhouse 2.0 by Marchi Architectes 

 

Woodhouse 2.0 is a circular low-level architectural house with a circular offset central courtyard. The house is distributed over two levels, a ground and basement floor and is constructed from natural materials. The house is accessed from the driveway leading to the basement garage or from parking on the roof and descending into the house by one of the glass circular light wells. Nudged amongst the dense pin oak forest; Woodhouse 2.0 elegantly inserts itself into the relatively flat topography. Protected from the elements by the surrounding trees, the house provides a comfortable and welcoming space thanks to the careful choice of contrasting natural materials and textures.

 

The wood slat cladding and smooth concrete reflect the essence of the natural landscape. Facing outward; the facade presents a seamless surface that is punctured at intervals by generous windows that highly frame the views of the surrounding landscape, while the facade facing the inner courtyard space is entirely glazed, blurring the boundary between the interior living space and the hidden central space. The house also plays with symmetry, angles and textures, and a careful use of light and views. There is a large swimming pool projecting towards the tree line, and the house provides accommodation for 3-5 bedrooms and multiple entertaining spaces.

To register your interest please fill in the contact fields below.

0